Home Verhaal Poema zit meer dan 20 jaar vast in een circus – bekijk...

Poema zit meer dan 20 jaar vast in een circus – bekijk wanneer hij eindelijk wordt bevrijd!

Iedereen weet dat er helaas veel dierenleed op aarde is. Dieren worden voor foute doeleinden gebruikt en leven in hachelijke omstandigheden. Gelukkig zijn er ook nog mensen die zich elke dag weer inzetten om hier een einde aan te brengen.

Alleen het feit dat een dier als “indrukwekkend”, “prachtig” of “interessant” wordt gezien, is geen reden om het dier te forceren om mensen te vermaken. Helaas zitten er toch vele dieren in circussen en bij dierenshows vast. Deze dieren worden geforceerd om in een klein hok te leven en naar de pijpen van de mens de dansen. De arme dieren zullen nooit het leven krijgen wat ze daadwerkelijk verdienen.

Musafa is één van die dieren, maar nu niet langer meer gelukkig! Twintig jaar lang leefde de poema in zeer slechte levensomstandigheden. Tijdens een tour in Peru zat de poema vast in de achterbak van een oude truck, vastgemaakt met ijzeren kettingen, schreef Independent.

Mustafa kan eindelijk, na decennia gevangenschap, van vrijheid gaan genieten in de natuur van Peru dankzij de dierenhulp organisatie “Animal Defenders International”. In samenwerking met de politie heeft de organisatie een grootschalige reddingsactie uitgevoerd. Vele exotische dieren zijn gered tijdens de actie.

We zijn heel erg blij dat Musafa gered is! Elk dierenleven telt, heel veel respect voor de mensen die zich elke dag weer inzetten voor dieren. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!