Home Dit moet je zien Deze vader verplaatst de spiegel van haar overleden dochter – Als hij...

Deze vader verplaatst de spiegel van haar overleden dochter – Als hij dit niet gedaan had waren ze HIER nooit achter gekomen!

Een meisje genaamd Athena Ochard uit Leicester, Engeland was een vrolijke en mooie meid. Ze was een sportieve meid met als favoriete sport boksen. Ze hield heel veel van haar 6 zusjes en 3 broers. Toen de 12-jarige Athena naar de kermis ging merkte ze een buil op haar hoofd op. Ze dacht op dat moment dat het gewoon een bult was maar dit bleek echter wat anders. Ze stortte op een dag zomaar in de keuken neer. De dokters wisten al snel wat er aan de hand was, de diagnose was botkanker…

Dit was natuurlijk een grote shock voor de familie. Ze hebben tijdens een operatie van 7 uur de tumor er proberen uit de ruggengraat te halen. Echter moest ze na de operatie ook nog eens door een intensieve chemotherapie. Ze verloor haar haren en het meisje dat vroeger zo energiek was zat nu vastgekluisterd aan haar bed. “Ze bleef altijd optimistisch en zei me om niet te huilen” vertelt haar moeder Caroline. “We wisten dat de kanker zeer agressief was … Zo vocht zolang ze kon.” Maar kort na haar 13e verjaardag stierf ze in het bijzijn van haar familie.

Enkele dagen na het overlijden van haar dochter was het tijd om haar spullen een beetje bij elkaar te gaan pakken. Toen de vader de spiegel verschoof ontdekte hij iets aan de achterkant. Het was van de top to bottom gegraveerd. De woorden waren een boodschap van zijn dochter. “Ik kon het niet geloven. Het was bijna 3.000 woorden lang” vertelt Dean. “Ik was helemaal overdonderd. Ik begon de woorden te lezen, maar na een tijdje moest ik stoppen, het was gewoon teveel – het brak mijn hart.”

De tekst die Athena achterliet zat vol wijsheid en liefde voor de nabestaande. Hieronder enkele passages uit haar afscheid:

“Geluk hangt van onszelf af. Misschien gaat het niet om het happy end, maar om het verhaal zelf.

De zin van het leven is een leven vol zin. Het verschil tussen gewoon en buitengewoon is dat ietsje extra.

Geluk is een richting geen bestemming. Bedankt om te bestaan. Wees gelukkig, wees vrij, geloof en blijf eeuwig jong.

Je kent mijn naam, maar niet mijn verhaal. Je hebt gehoord wat ik gedaan heb, maar niet wat ik meemaakte. Liefde is als glas, het ziet er prachtig uit, maar het is breekbaar.

Elke dag is bijzonder, dus maak er het beste van. Morgen kan je een ongeneeslijke ziekte krijgen, dus haal het beste uit elke dag. Leven is alleen slechts als je het slecht maakt.

Liefde is bijzonder, leven is vreemd, niets blijft en mensen veranderen. Leven is een spel voor iedereen maar liefde is de enige prijs.

Als iemand van je houdt, laten ze je nooit gaan, hoe moeilijk je situatie ook is. Herinner dat het leven vol hoogtes en laagtes is, en zonder de laagtes betekenen de hoogtes niets.

Ik wacht op iemand om verliefd op te worden zodat ik mijn hart kan openen.

Liefde gaat niet over met wie je je toekomst samen ziet, maar liefde gaat over met wie je niet kan voorstellen zonder te moeten.

Er is geen reden om te huilen, want ik weet dat je bij mij zult zijn.”

Ik snap niet hoe dit meisje zoveel kracht had om dit te schrijven. “Ze vermeldde het nooit, maar het is helemaal zij” weet haar vader. “Athena was zeer diepzinnig. Ze hield ervan om te schrijven, dat was gewoon een deel van haar en het maakte haar gelukkig.” Hoewel Athena niet meer leeft, heeft ze zichzelf met deze woorden onsterfelijk gemaakt: “We houden de spiegel voor altijd. Gewoon door haar woorden te lezen, voelt het alsof ze nog bij ons is.”

Athena stond altijd positief in het leven ook tijdens haar ziekte. Je kunt haar optimisme zien uit haar laatste woorden op de muur. Als ze in de spiegel keek besefte ze hoe de kanker haar veranderde. Ze is een inspiratiebron voor ons allemaal als je het aan mij vraagt.

Deel dit artikel met je vrienden als deze boodschap van Athena jou ook heeft geraakt!