Home Dit moet je zien Wanneer de brandweer het vuur probeert te blussen rent de hond naar...

Wanneer de brandweer het vuur probeert te blussen rent de hond naar buiten met DIT in zijn mond…

Of we het nu over mensen, honden, vogels of vissen hebben, de kracht van een band tussen moeder en kind is één van de krachtigste banden die er zijn. Moeders zullen ook alles doen om haar kleine te beschermen, ook al zet ze haar eigen leven hiermee op het spel.

Toen het huis van een familie in Santa Rose de Temuco, Chili, in brand stond werd de kracht van de band tussen moeder en kind nogmaals getoond. Maar dit gebeurde pas nadat de brand was geblust.

Wanneer er vuur uitbreekt, tikt de tijd. Brandweerlieden moeten erg snel paraat zijn om het vuur te bestrijden en om te verzekeren dat iedereen veilig is.

De brandweer was snel ter plaatse maar toen hun aankwamen raasde het vuur al door het huis heen. De familie kon gelukkig nog net ontkomen van de vuurzee en kwam met de schrik en een paar lichte brandwonden vrij.

Toen de brandweer weer alles aan het inpakken was ontdekten ze dat iemand anders ook de brand had overleefd, iemand die ze niet in het huis hadden gevonden.

Amanda, de hond die net 10 pups had gekregen snelde over en weer tussen het huis en de brandweerwagen heen en weer om haar pups in veiligheid te brengen.

Nadat ze al haar pups had gered lagen ze allemaal tegen elkaar aan om zo elkaar te beschermen. De dierenarts werd daarom ook gebeld om de honden even na te checken. Alle puppy’s hadden het vuur overleefd en er was geen schade aan de gezondheid van de tien viervoeters.

Het geweldige instinct van de moeder heeft haar pups van een hele vervelende dood gered. Één pup was er wat erger aan toe dan de andere, maar ook die wordt weer helemaal de oude.

Niemand kon de moederhond stoppen om haar geliefde kinderen te redden. Zelfs het vuur niet.

Deel dit artikel met je vrienden als jij ook de moed van Amanda fantastisch vindt!