Home Dit moet je zien Het weerbericht van vandaag – vrijdag 20 oktober in Nederland

Het weerbericht van vandaag – vrijdag 20 oktober in Nederland

Een buiengebied trekt over het land, maar daarna wordt het tijdelijk droog. Vanmiddag komen vooral in het westen, midden en noorden buien voor. In het zuidoosten is het vanmiddag overwegend droog met soms zon. Het wordt 15-17 graden. Het weekend verloopt wisselvallig met een stevige zuidwestenwind. Morgen wordt het 14 tot 17 graden, zondag is het met 11-13 graden frisser.

Vanochtend trekt een buiengebied over het noorden, midden en oosten van het land. In het zuidwesten en westen is het droog met wat zon. Later kunnen nieuwe buien ontstaan.

Vanmiddag is het wisselvallig met vooral in het westen, midden en noorden buien. In het zuidoosten is het overwegend droog en vooral daar kan soms de zon doorbreken. Op veel plaatsen wordt het 15-16 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 17 graden worden. In het binnenland staat een matige zuidwestenwind. In het westen is de wind vrij krachtig en onstuimig met windstoten van 50-60 km per uur. Aan zee kan het hard waaien.

Vanavond trekken enkele buien over het midden en noorden van het land. Later op de avond beperken de buien zich tot het noorden en komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. Het is dan wisselend bewolkt en de temperatuur daalt naar 10 graden in het binnenland en zo’n 12 graden aan de kust.